Web Analytics Made Easy - Statcounter

اینجانب توشیمیتسو موته‌گی، وزیر امورخارجه ژاپن به خاطر بازدید خود از ایران که دارای تاریخی کهن از دوره امپراتوری باستانی سرزمین پارس می‌باشد و کلید اوضاع منطقه خاورمیانه کنونی را در دست دارد، بسیار خرسندم. بنده هنوز هم اولین سفر خود به ایران در دوران دانشجویی که تحت تأثیر میراث بزرگ فرهنگی ایران مانند تخت جمشید قرار گرفتم و تماس با مردم خونگرم ایران که سرشار از مهمان نوازی بودند را عمیقاً به خاطر دارم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در حال حاضر، کشور ژاپن با بهره‌برداری از سیستم اعزام متخصصان و دوره‌های آموزشی در زمینه نقاط قوت ژاپن از جمله پزشکی، محیط زیست، اقدامات مقابله با زلزله، آب و برق از طریق JICA، JCCME و غیره، همکاری‌های فنی را در اختیار مردم ایران قرار می‌دهد. اما چنین روابط مبتنی بر تبادلات انسانی بین ژاپن و ایران در واقع از پشتوانه‌ای طولانی با بیش از ۱۰۰۰ سال سابقه برخوردار است.

دو کشور در حاشیه‌های شرقی و غربی آسیا واقع شده‌اند؛ با این‌حال، در محل نگهداری گنجینه‌های ژاپن "Shosoin"  در استان "نارا" که به عنوان پایتخت باستانی ژاپن شناخته می‌شود، گنجینه‌هایی که بیش از ۱۰۰۰ سال پیش از خارج از کشور دریافت شده‌اند نگهداری می‌شود و در آنجا، ظروف شیشه‌ای مربوط به سلسله ساسانیان ایران با دقت محافظت و نگهداری می‌شود. همچنین بر روی یک لوح چوبی که از ویرانه‌های کاخی در استان "نارا" کاوش شده، نام یک مقام ایرانی نوشته شده است. گفته می‌شود که این شخص ایرانی، علوم مختلف از جمله علم نجوم که در آن زمان یک رشته پیشرفته بود را به ژاپنی‌ها آموزش می‌داده است.

به عنوان جدیدترین تبادل انسانی بین دو کشور، می‌توان از همه مهمتر به بازی‌های المپیک و پارالمپیک توکیو اشاره کرد که در آن ورزشکاران زیادی از جمله ایرانی‌ها شرکت کردند. اگرچه متاسفانه سفر تماشاگران خارجی به ژاپن محدود شد، اما کاروان اعزامی ایران در بازی‌های المپیک، سه مدال طلا، دو مدال نقره و دو مدال برنز کسب کرد. فرصت را مغتنم می‌شمارم و کسب این مدال‌ها توسط‌ ورزشکاران ایرانی را به مردم ایران تبریک عرض می‌نمایم. امیدوارم که تعداد زیادی از بازیکنان ایرانی در بازی های پارالمپیک که از ۲۴ اوت (۲ شهریور) آغاز می‌شود، نتایج بسیار خوبی کسب کنند. در حال حاضر به دلیل تأثیرات ویروس جدید کرونا، رفت و آمدها به‌شدت محدود شده است، اما امیدوار هستم که بعد از پایان همه‌گیری کرونا، رفت و آمد افراد بین ژاپن و ایران بیش از پیش شود.

علاوه بر چنین مبادلات انسانی در سطح مردمی، ارتباطات نزدیک بین دو دولت برای تقویت روابط دوجانبه نیز ضروری است. بدین منظور، تصمیم گرفتم به ایران سفر کنم تا با دولت جناب آقای رئیسی که به تازگی مسئولیت را برعهده گرفته است، در اولین فرصت به تبادل نظر بپردازم.

پس از حدود دو سال، این اولین بار است که وزیر امور خارجه ژاپن از ایران بازدید می‌کند و علاوه بر این، اولین مقام بلندپایه خارجی یک کشور توسعه یافته آسیایی خواهد بود که با دولت جدید ایران حضوراً به بحث و گفت، گو خواهد پرداخت. بنده مشتاقانه در انتظار رایزنی صادقانه برای تعمیق هر چه بیشتر"روابط دوستانه و دیرینه" بین دو کشور هستم.

در اواخر ماه ژوئیه، کشور ژاپن در مجموع حدود ۲.۹ میلیون دوز واکسن ساخت ژاپن را به عنوان بخشی از حمایت خود برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا به ایران اهدا نمود. بنده با توجه به روابط دوستانه و دیرینه بین ژاپن و ایران، شخصاً از این تصمیم‌گیری حمایت کردم. این اقدام، بزرگترین میزان اهدای واکسن توسط ژاپن برای خارج از کشور بوده است و سریع‌ترین اهدای واکسن در چارچوب کواکس به شمار می‌رود. اگر این حمایت به تقویت روابط و همکاری ژاپن و ایران کمک نماید موجب خوشحالی اینجانب خواهد شد.

برای کشور ژاپن که حدود ۹۰ درصد نفت خام خود را از منطقه خاورمیانه وارد می‌کند، صلح و ثبات در منطقه خاورمیانه که حدود ۹۰ درصد نفت خام را از منطقه خاورمیانه وارد می نماید بسیار حائز اهمیت است. تامین پایدار نفت از خاورمیانه برای ثبات و رشد اقتصاد جهانی از جمله ژاپن نیز ضرورت دارد. تردیدی نیست که در این زمینه، نقش ایران به عنوان کشور بزرگ در منطقه خاورمیانه بسیار مهم است.

کشور ژاپن با برخورداری از روابط دوستانه و دیرینه با ایران، تلاش های دیپلماتیک و فعالانه خود را برای تنش‌زدایی و برقراری ثبات اوضاع در خاورمیانه ادامه خواهد داد و همچنین تلاش خواهد کرد تا روابط دوجانبه میان ژاپن و ایران را تقویت کند.

وزیر امور خارجه ژاپن

برچسب‌ها توکیو ژاپن ایران

منبع: ایرنا

کلیدواژه: توکیو ژاپن ایران توکیو ژاپن ایران منطقه خاورمیانه ژاپن و ایران کشور ژاپن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۸۶۹۲۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سفیر کشورمان در روسیه با امیرعبداللهیان دیدار کرد

به گزارش خبرگزاری مهر، «کاظم جلالی» سفیر جمهوری اسلامی ایران در فدراسیون روسیه با حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه دیدار و گفت‌وگو کرد.

سفیر کشورمان در این دیدار گزارشی از آخرین وضعیت محل مأموریت خود و روابط دو کشور ایران و روسیه ارائه کرد.

جلالی با اشاره به گسترش روابط اقتصادی دو کشور، بر فراهم آمدن زیر ساخت‌های تعاملات تجاری از جمله موضوع ترانزیت گمرک و مسائل پولی و بانکی تاکید کرد.

همچنین در این دیدار آخرین وضعیت موافقت نامه جامع دو کشور مورد بررسی قرار گرفت.

وزیر امور خارجه در این دیدار با توجه به رویکردهای مشترک دو کشور ایران و روسیه در بسیاری از مسائل بین المللی و منطقه‌ای، بر لزوم تلاش برای ارتقای بیش از پیش روابط دو کشور در حوزه‌های مختلف بویژه در زمین اقتصادی و تجاری در راستای توجه ویژه رؤسای جمهور دو کشور تاکید کرد.

کد خبر 6100056 نفیسه عبدالهی

دیگر خبرها

  • سفیر کشورمان در روسیه با امیرعبداللهیان دیدار کرد
  • نه وزیر خارجه پاکستان به امر و نهی آمریکا درباره روابط با ایران
  • آمریکا برای توافق ایران باید ماهی چاق خاورمیانه را به ما بدهد!
  • دیدار سفیر ایران در روسیه با امیرعبداللهیان
  • روابط ایران و اقلیم کردستان عراق دوستانه است
  • وابط ایران و اقلیم کردستان عراق دوستانه است
  • صدایی که از ایران شنیده می‌شود/آیا معمای طالبان حل خواهد شد؟ / فاصله خاورمیانه تا توافق
  • ایران و عراق در مبادلات اقتصادی از ارز ملی استفاده کنند
  • ایران دومین مصرف کننده لوازم آرایشی در خاورمیانه / کدام برندها حاوی فلزات سنگین هستند؟
  • چرا اظهارات بایدن برای هند و ژاپن غافلگیرکننده بود